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Chemometric Studies on zNose™ and Machine Vision Technologies for Discrimination of Commercial Extra Virgin Olive Oils(エキストラバージン・オリーブオイルの識別に関するzNose™での計量化学研究及びマシンビジョン・テクノロジー), by Pınar Kadiroğlu, Figen Korel; Journal of the American Oil Chemists' Society; August 2015) Keywords: Food, Olive Oil |
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Occurrence of VOCs before and after renovation of an apartment: a case study(アパートの改築前と改築後のVOCの発生:ケース・スタディ), by S Vilcekova & L Meciarova page 349, Air Pollution XXIII, WIT Press (2015)
Keywords: Health. Capillary column DB-5 |
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Non-Destructive Classification of Assam Black Tea Using Ultra-fast Gas Chromatography (UFGC) Coupled with Soft Independent Modeling of Class Analogy (SIMCA)(超高速ガスクロ(UFGC)と多変量解析ソフトウェア(SIMCA)を利用したアッサム紅茶の非破壊分類)by S Kumar, PC Panchariya, PB Prasad, AL Sharma; Sensors & Transducers, Vol. 186, Issue 3, pp. 104-111 (March 2015)
Keywords: Food, Tea, zNose 7100, Capillary column DB-624 |
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大气污染事故中便携气相色谱测定苯胺的方法研究(大気汚染事故でのアニリン検知へのポータブルガス分析器の応用)by 吴雨华、吴佳瑛、王霞、李专;环境科学与管理(Environmental Science and Management) 2013, 38(7) Keywords: Environment |
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Bleeding of Fragrant Yellow Phalaenopsis and Scent Pattern Analysis by GC/SAW Electronic Nose System(香の良い黄色の胡蝶蘭の品種改良と電子嗅覚GC/SAWによる香のパターン分析)by Chol-Gu Been(韓国語文献) Kor. J. Hort. Sci. Technol. 28(4): 656-663, 2010参考URL:こちらをクリックしてください。 |
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Analysis of Salmonella Contaminated Beef Odor Using an Electronic Nose(電子嗅覚によるサルモネラ菌で汚染された牛肉の分析)by Gi Young Kim et al.(韓国語文献) 参考URL:こちらをクリックしてください。 |
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Involvement of odorant cues in the process of superparasitism avoidance(過寄生回避の過程でのニオイの関与)by François Verheggenm, et al.(26th International Sociey of Chemical Ecology Annual Meeting, Aug 2010) |
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Gas chromatography for detection of citrus infestation by fruit fly larvae (Diptera: Tephritidae)(ガスクロによるショウジョウバエ「双翅目ミバエ科」の柑橘類への侵入の検知)by Paul E. Kendra, Amy L. Rodab, Wayne S. Montgomery, Elena Q. Schnell, Jerome Niogret, Nancy D. Epsky and Robert R. Heath (USDA)(Postharvest Biology and Technology, Availble online Oct.18,2010) |
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Use of the SAW Sensor Electronic Nose for Detecting the Adulteration of Virgin Coconut Oil with RBD Palm Kernel Olein(SAWセンサー電子嗅覚によるRBDパーム核オレインのバージンココナッツオイルの混入物検査)by A. M. Marina, Y. B. Che Man and I. Amin (JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY
Volume 87, Number 3, 263-270, DOI: 10.1007/s11746-009-1492-2) |
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Apple volatiles monitoring and control in micowave drying(りんごの揮発物測定とマイクロ波乾燥の制御)by Zhenfeng li, G.S. Vijaya Raghavan and Ning Wang (LWT - Food Science and Technology Volume 43, Issue 4, May 2010, Pages 684-689) |
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Herbivore-induced plant volatiles allow detection of Trichoplusia ni (Lepidoptera: Noctuidae) infestation on greenhouse tomato plants(温室トマトでの捕食に誘起される植物の揮発性物質がイラクサギンウワバの来襲を検知する)by Saber Miresmailli et al. (Pest Management Science Volume 66, Issue 8, pages 916–924, August 2010) |
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Application of zNose(TM) for the analysis of the volatiles emitted by damaged tea plants(損傷茶樹により放出された揮発物の分析に対するzNose(TM)の応用)by CAI XianoMing (Tea Res. Inst. Of Chinese Acad. Of Agricultural Sci., Hangzhou 中国杭州 茶葉研究所) et al. (Shengtai Xuebao 生態学報, Volume 29, No 1, Page 169-177, 2009)。 |
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Ripeness and rot evaluation of 'Tommy Atkins' mango fruit through volatiles
detection(揮発物資検知によるマンゴの品種の一つ「トミー・アトキンス」の熟成度とロット評価)by Zhenfeng Lia, Ning
Wangb, G.S. Vijaya Raghavana and Clément Vigneault (Journal of Food Engineering,
Volume 91, Issue 2, March 2009, Page 319-324) |
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Carrot volatiles monitoring and control in microwave drying(人参の揮発物測定とマイクロ波乾燥の制御)by Zhenfeng li, G.S. Vijaya Raghavan and Ning Wang (LWT - Food Science and Technology) August 12, 2009
内容:電子レンジでの人参の乾燥工程で放散される揮発物のうち6つの主要なピークについてzNose®で4分毎に連続モニターを実施した。乾燥温度は、50℃、60℃、70℃、80℃で行ない、それらのデータをもとに、人参の質を損なわずに効率的に乾燥させるための温度制御方法を考えた。 |
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Silencing two herbivory-activated MAP kinases, SIPK and WIPK, does not increase Nicotiana attenuata's susceptibility to herbivores in the glasshouse and in nature(2種類の被食活性化MAPキナーゼ、SIPKとWIPKは、温室内及び自然界でのNicotiana attenuataの被食感受性の増加はない。)by Stefan Meldau, Jianqiang Wu and Ian T. Baldwin, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology, Germany (New Phytologist,
Volume 181 Issue 1, Pages 161 - 173 Published Online: 16 Oct 2008)
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Application of Electronic Nose in Honey Geographical Origin Characterization(蜂蜜の地理的起源の特徴分析での電子嗅覚の応用)by Frane Č, Ljiljana P, Daniela K, Simona B, Milena L (Journal of Central European Agriculture Vol 10 No 1 2009) |
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Geographical classification of Chilean wines by an electronic nose(電子嗅覚によるチリワインの地理学的分類)by Nicolás H Beltrán, Manuel A Duarte-Mermoud, Ricardo E Muñoz, Department of Electrical Engineering, University of Chile, Santiago, Chile (International Journal of Wine Research: Published Date August 2009)
内容:zNose®を使い、チリワインのアロマ分析での地理学的分類を試みた。分析は、Colchagua, Maipo, Maule, Rapelの4産地のCabernet Sauvignon, Merlot, Carmenereの3種類のワインで行なった。 |
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Signature Chemicals for Detection of Hidden Insect Infestation(隠れた寄生昆虫検知のための同定化学物質)by Paul E. Kendra, et al. (Florida Entomological Society 2008 Annual Meeting) |
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Real-Time Analysis of Alarm Pheromone Emission by the Pea Aphid (Acyrthosiphon Pisum) Under Predation(捕食されたエンドウヒゲナガアブラムシから発するアラーム・フェロモンのリアルタイム分析)by Ezra G. Schwartzberg, Grit Kunert, Claudia Stephan, Anja David, Ursula S. R. Röse, Jonathan Gershenzon, Wilhelm Boland, Wolfgang W. Weisser (Journal of Chemical Ecology (2008) Vol.34, page 76-81 参考URL:こちらをクリックしてください)
コメント:本論文によると、一匹のアブラムシから放散されるアラーム・フェロモンを初めて検知したという。 |
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Can the electronic nose diagnose chronic rhinosinusitis? A new experimental study(電子嗅覚で慢性副鼻腔炎の診断が可能か? 新たな実証研究)E. Bruno, M. Alessandrini, F. Ottaviani, A. Delfini, D. Di Pierro, A. Camillo, A. De Lorenzoby (Eur Arch Otorhinolaryngol (2008) 265:425–428 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Effects of Feeding Spodoptera littoralis on Lima Bean Leaves: IV. Diurnaland Nocturnal Damage Differentially Initiate Plant Volatile Emission (アフリカヨトウがリママメの葉を食害した場合の影響)by Gen-ichiro Arimura, Sabrina Köpke, Maritta Kunert, Veronica Volpe, Anja David, Peter Brand, Paulina Dabrowska, Massimo E. Maffei and Wilhelm Boland (Plant Physiology (2008) 146:965-973 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Electronic Nose for Identification of Lung Diseases (電子嗅覚での肺病の診断)by V.
Ogorodnik, J. Kleperis, I. Taivans, N. Jurka, M. Bukovskis (Journal Latvian
Journal of Physics and Technical Sciences (2008) Issue Volume 45, Number
5 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Chilean Wine Classification Using Volatile Organic Compounds Data Obtained
With a Fast GC Analyzer(高速GC分析器で取得したVOCデータでのチリ・ワインの分類)by Beltran, N.H.,
Duarte-Mermoud, M.A., Soto Vicencio, V.A., Salah, S.A., Bustos, M.A., Electr.
Eng. Dept., Univ. of Chile, Santiago (Instrumentation and Measurement,
IEEE Transactions on Publication Date: Nov. 2008 Volume: 57, Issue: 11,
page(s): 2421-2436 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Rapid determination of floral aroma compounds of lilac blossom by fast
gas chromatography combined with surface acoustic wave sensor (SAWセンサーを組み込んだ高速GCによるライラックブロッサムの花芳香化合物の高速分析)by
Se Yeon Oh Hyun Du Shinc, Sung Jean Kimc and Jongki Honga, , College
of Pharmacy, Kyung Hee University (Journal of Chromatography A, Volume
1183, Issues 1-2, 7 March 2008, p. 170-178 ) 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Application and exploration of fast gas chromatography-surface acoustic
wave sensor to the analysis of thymus species (GC/SAWの応用によるシソ科のタイムの分析)
by Se Yeon Oh, Jae Won Kob, Seo-Young Jeong and Jongki Hong, College of
Pharmacy, Kyung Hee University (Journal of Chromatography A, Volume 1183,
Issues 1-2, 7 March 2008, Pages 170-178 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Physicochemical Properties of Cucumis Melo Var. Inodorus (Honeydew Melon) Seed and Seed Oil(ハミウリの種と種子油の物理化学的性質)by N.A.M. Yanty, O.M. Lai, A. Osman, K. Long and H.M. Ghazali (Journal of Food Lipids, Volume 15 Issue 1, Pages 42 - 55 5 Feb 2008 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Intelligent Pest Monitoring: a new paradigm for crop protection(高度な害虫監視:作物保護のための新しいパラダイム) by Saber Miresmailli, University of British Columbia, Faculty of Land and Food Systems (The 2008 ESA Annual Meeting, November 16-19, 2008 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Development of a Novel Odor Measurement System Using Gas Chromatography
with Surface Acoustic Wave Sensor (GCとSAWセンサーを使った新しい臭気測定システムの開発) by Edward
J. Staples (Q&A Solutions) and Shekar Viswanathan (National University,
San Diego, CA) (Journal of the Air & Waste Management Association,
2008 Vol. 58, p.1522–1528 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Microbial Spoilage in Foods - Instrumental Headspace Analysis for Assessment of Spoilage in Packaged and Stored Raw Salmon(食品中の微生物腐敗:ヘッドスペース分析器による包装済み保存生鮭の腐敗状態の評価) by M.C. Erickson, et al. (Center for Food Safety, University of Georgia) (ここでは、ボツリヌス菌のバイオマーカーとして、3-メチル-1-ブタノール[DB=5 KI=753]、と3-ヒドロキシ-2-ブタノン[DB=5 KI=720]が報告されている。) |
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Detection of apple deterioration using an electronic nose and znose(電子嗅覚とzNoseによるりんごの劣化の検知)
by Changying Li, Paul Heinemann, Joseph Irudayaraj (American Society of
Agricultural and Biological Engineers 2007 vol.50, no.4, p.1417-1425 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Detection of Lard Adulteration in RBD Palm Olein Using An Electronic Nose(電子嗅覚によるRBDパーム・オレインへの豚脂混入の検知)by Che Man, Y.B.; Gan, H.L.; NorAini, I.; Nazimah, S.A.H.; Tan, C.P., Food Chem. 2005, 90 (4), 829-835. 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Ultra-Fast Field Gas Chromatography for Site Characterization and Field Monitoring(汚染の現場調査・監視用超高速ガスクロ)
by Michael A Marando(Book titled "Contaminated Soils, Sediments and Water Science in the Real World", Volume 9, Chapter 36, Springer US, 2005 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Detection of Apple Defects Using an Electronic Nose and zNose(電子嗅覚とzNoseでの不良りんご検知)
by Changying Li, Paul Heinemann, Joseph Irudayaraj, Devin Peterson. (American
Society of Agricultural and Biological Engineers ASAE Annual Meeting 2005 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Fast aroma profiling to detect invert sugar adulteration with zNose®(zNose®による蜂蜜中の転化糖混入検知のための高速アロマ・プロファイリング)
by Els A. Veraverbeke, Joseph Irudayaraj, Jeroen Lammertyn (Journal of
the Science of Food and Agriculture, Volume 85, Issue 2, 30 January 2005,
p 243-250 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Testing the Aroma of Maple Flavored Sausage Using the zNose® (Edward Staples, EST)(zNose®によるメープルフレーバー・ソーセージのにおい測定)by Edward Staples (EST公表レポート) |
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Methyl Isocyanate Performance Report: Standard Deviation Measurements using 0-1000ppm and 0-50ppb GC Methods (Edward Staples, EST)(イソシアン酸メチル測定での測定性能レポート:濃度0-1000ppmと0-50ppbの標準偏差測定)(2003年11月:EST内部レポート) |
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Real Time Chemical Process Measurements Using a Multi-port GC/SAW System
(Edward Staples, EST)(マルチ・サンプリングGC/SAWシステムによる化学処理プロセスのリアルタイム測定)(2003年11月:EST公表レポート) |
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Analysis of Odors from Explosives using an Electronic Nose(Edward Staples, EST)(電子嗅覚システムを利用しての爆発物から発生するニオイの分析)(2003年11月:EST公表レポート) |
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Monitoring the storage stability of RBD palm olein using the electronic
nose (H.L.Gan et al., Faculty of Food Science and Biotechnology, University
Putra Malaysia.)(電子嗅覚を利用したRBDパームオレインの貯蔵安定性のモニタリング)(Food Chemistry 2003年10月20日)
内容:zNose®を使い新鮮なオイルと腐敗したオイルを分析。zNose®がRBDパームオレインの品質管理に有効であることを発表しました。
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Ultra-Fast Field Gas Chromatography for Site Characterization and Field
Monitoring (Michael A. Marando, M.S., GEI Consultants, Inc.)(汚染の現場調査・監視用超高速ガスクロ)
内容:The 19th Annual International Conference on Soils, Sediments and Water
(University of Massachusetts, Amherst)(2003年10月20~23日) (土壌、土砂、水質に関する国際会議:マサチューセッツ大学でのzNoseユーザーによる発表論文。)(参考URL:こちらをクリックしてください。) |
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Chemometric Classification of Herb - Orthosiphon stamineus According to
its Geographical Origin Using Virtual Chemical Sensor Based Upon Fast GC(高速ガスクロ・バーチャル・センサーを使用してのシソ科クミスクチンの産地別ケモメトリック分類)(Chew Oon Sim, Universiti Sains Malaysia, etc.)(MDPI (Molecular Diversity Preservation International) Sensors 2003年10月31日)
zNose®を使ってのシソ科クミスクチンというハーブのアロマ分析。本論文は The 1st International Meeting On Microsensors & Microsystems, National Cheng Kung University, Taiwan, 12-14 January 2003で発表されたものです。 |
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Detecting Chemical Vapors for Explosives using a Ultra-High Speed Gas Chromatograph
(超高速ガスクロを使用しての爆発物の揮発性化学物質検知)by Edward Staples (NATO Advanced Research Workshop
((Westwood Training & Conference Center, Coventry, UK) 2003年10月1~2日)
NATO主催先端研究ワークショップ で、爆発物よりの気化物質検知でzNoseが有効であることを発表しました。 |
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Odor Chemistry of Un-derivatized Human Blood(非誘導血液におけるにおいの化学物質)(2002年12月:EST社内レポート 内容:血液中の揮発性物質とアミノ酸の標準液との比較を行ないました。
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Agrobacterium-mediated transformation of Nicotiana attenuata, a model ecological expression system(ユタ州に生息するタバコ[Nicotiana Attenuata]のアグロバクテリウムを媒介とした変遷)(T. Krugel, M.Lim,
K. Gase, R. Halitschke and I. Baldwin, Department of Molecular Ecology,
Max-Planck-Institute for Chemical Ecology)(Chemoecology 2002年11月) |
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Screening Plastic/Wood for TBP/TBA Contamination(プラスチックや木材における2,4,6-トリブロモフェノールTBPと2,4,6-トリブロモアニソールTBAの汚染スクリーニング)(2002年11月:EST公表レポート)
TBAとTBPはカビ臭原因物質のひとつ。TBPは殺虫剤としても使用されており、またTBAはTBPの生物代謝によっても生成される。 |
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Tea lover's alternative approach to analyze dynamic changes of aromatic components of Chinese tea(愛飲家による中国茶アロマ成分のダイナミックな変化の分析に関するもう一つのアプローチ)(2002年9月10~15日:弊社レポート)マレーシア・クアラルンプールで開催の『第7回国際茶文化検討会』(The 7th International Tea Culture Seminar in Malaysia)での発表論文。
内容:台湾の中国茶『文山包種』を蓋碗、茶壺など煎れ方を変えて、また抽出時間を変えて、香り物質のダイナミックな変化を分析。(日本語解説はこちらをクリックしてください。) |
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Ultrafast sampling and analysis of plant volatiles by a hand-held miniaturised GC with pre-concentration unit: Kinetic and quantitative aspects of plant volatile produciton (前濃縮機能付き携帯小型GCによる植物の揮発性物質高速サンプリングと分析))(M.Kunert, A.Biedermann, T.Koch, W.Boland, Department of Bioorganic Chemistry, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology)
(Journal of Separation Science Volume 25, Issue 10-11, Pages 677-684 2002年7月 参考URLはここをクリックして下さい。) |
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The Chemistry of Black Tea Aroma (紅茶の香りの化学:高速測定のニーズ)(2002年4月:EST社内レポート) |
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