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Online Monitoring of Propofol Concentrations in Exhaled Breath(呼気中のプロポフォール濃度のオンライン監視) by Xiaoxiao Li, et al.; Heliyon, Oct. 21, 2024
Keywords: Propofol, Exhaled Breath |
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人工光型植物工場において異なる光強度で栽培されたスイートバジルの上位葉と下位葉を対象としたVOC計測(Measurement of VOCs (Volatile Organic Compounds) in the Upper and Lower Leaves of Sweet Basil Cultivated Under Different Light Intensities in a Commercial Plant Factory) by 坂口直己, et al.; 植物環境工学(J.SHITA) 36(3):104-114, 2024
Keywords:VOC, Sweet Basil, Plant Factory, Light Intensitiy |
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MCDM APPLICATION FOR BACTERIA MEASUREMENT DEVICES(細菌測定装置関するMCDMアプリケーション)by Maryam Khalid Shaalan, et al.; IJournal of Medical Genetics and Clinical Biology Vol.1, Issue 8, 2024
Keywords:Sensors, Diagnosis, Treatment, Analysis, Bacterial infection, Gases |
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Characterization of enzyme-liquefied soursop (Annona muricata L.) puree(酸素液化により製造されたサワーソップのピューレの特徴)by LS Chang, R Karim, AS Mohammed, HM Ghazali - LWT, 2018
Keywords: Soursop, puree, Enzymatic-liquefaction, aroma |
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Prediction of breast cancer risk with volatile biomarkers in breath(呼気中の揮発性物質バイオマーカーでの乳癌リスクの予測)by Phillips, M., et al.; Breast Cancer Res Treat; 23 March 2018
Keywords: Breath, Breast cancer |
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Chemometric Studies on zNose™ and Machine Vision Technologies for Discrimination of Commercial Extra Virgin Olive Oils(エキストラバージン・オリーブオイルの識別に関するzNose™での計量化学研究及びマシンビジョン・テクノロジー), by Pınar Kadiroğlu, Figen Korel; Journal of the American Oil Chemists' Society; August 2015) Keywords: Food, Olive Oil |
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Occurrence of VOCs before and after renovation of an apartment: a case study(アパートの改築前と改築後のVOCの発生:ケース・スタディ), by S Vilcekova and L Meciarova page 349, Air Pollution XXIII, WIT Press (2015)
Keywords: Health. Capillary column DB-5 |
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Non-Destructive Classification of Assam Black Tea Using Ultra-fast Gas Chromatography (UFGC) Coupled with Soft Independent Modeling of Class Analogy (SIMCA)(超高速ガスクロ(UFGC)と多変量解析ソフトウェア(SIMCA)を利用したアッサム紅茶の非破壊分類)by S Kumar, et al.; Sensors and Transducers, Vol. 186, Issue 3, pp. 104-111 (March 2015)
Keywords: Food, Tea, zNose 7100, Capillary column DB-624 |
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Electronic nose and electronic mucosa as innovative instruments for real-time monitoring of food dryers(食品乾燥のライルタイムモニタリングの革新的な機器としての電子嗅覚と電子粘膜)by Mahdi Ghasemi-Varnamkhastia, Mortaza Aghbashlob; Trends in Food Science & Technology; Volume 38, Issue 2, Pages 83-166 (August 2014) Keywords: Food |
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Salicylhydroxamic acid (SHAM) negatively mediates tea herbivore-induced direct and indirect defense against the tea geometrid Ectropis oblique (サリチルヒドロキサム酸は、茶シャクガに対する直接的間接的誘導性防御応答を負に調節する)by Zhaojun Xin, Zhengqun Zhang, Zongmao Chen, Xiaoling Sunl; Journal of Plant Research, July 2014, Volume 127, Issue 4, pp 565-572. Keywords: Food, Olive Oil |
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A robust, simple, high‐throughput technique for time‐resolved plant volatile analysis in field experiments (フィールド実験における植物の揮発性物質の時間分解分析に関するシンプルで高速処理が可能な技術) by M Kallenbach, Y Oh, EJ Eilers, D Veit, IT Baldwin; The Plant Journal Volume 78, Issue 6, pages 1060–1072, June 2014 Keywords: Animal/Plant |
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Monitoring Mango Fruit Ripening after Harvest using Electronic Nose (zNose TM) Technique (電子嗅覚zNoseを利用した収穫後のマンゴの成熟度モニター) by FG Nouri, Z Chen, M Maqbool; 2014 5th International Conference on Food Engineering and Biotechnology; IPCBEE vol.65 (2014)
Keywords: Food, Mango |
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「インターナショナル・フォーラム」(第四回) 第 2 世代の SPA とWageningen by 高山弘太郎;植物環境工学, 2014
Keywords: Food, Plant Factory |
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ELECTRONIC NOSE AND FAST GC FOR DETECTION OF VOLATILES FROM ESCHERICHIA COLI O157:H7, ESCHERICHIA COLI AND SALMONELLA IN LETTUCE(電子嗅覚と高速GCでのレタス中の大腸菌O157:H7、一般大腸菌、サルモネラ菌由来の揮発性物資の検知)by Z. Berna, C.C. Webb, M.C. Erickson; ISHS Acta Horticulturae 1012: VII International Postharvest Symposium Keywords: Food, Lettuce, O157 |
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Real-Time Monitoring of (E)-β-Farnesene Emission in Colonies of the Pea Aphid, Acyrthosiphon pisum, Under Lacewing and Ladybird Predation(クサカゲロウとテントウムシの捕食のもとでのエンドウヒゲナガアブラムシのコロニーで放散される(E)-β-ファルネセンのリアルタイム・モニタリング)by Christoph Joachim, Wolfgang W. Weisser; Journal of Chemical Ecology, October 2013 Keywords: Animal/Plant |
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大气污染事故中便携气相色谱测定苯胺的方法研究(大気汚染事故でのアニリン検知へのポータブルガス分析器の応用)by 吴雨华、吴佳瑛、王霞、李专;环境科学与管理(Environmental Science and Management) 2013, 38(7) Keywords: Environment |
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Implementation of Electronic Nose Technique In Explosives Detection(爆発物検知への電子嗅覚技術の利用)by A.O Afolabi & T.J Afolabi, The International Journal Of Engineering And Science, 30 July 2013, Volume 2, Issue 7, Page 10-172 Keywords: Security |
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Modulation of Aphid Alarm Pheromone Emission of Pea Aphid Prey by Predators (エンドウ・アブラムシが補食者により補食される際に放出される警報フェロモンの変調)by Christoph Joachim, Eduardo Hatano, Anja David, Maritta Kunert, Cornelia Linse, Wolfgang W. Weisser;Journal of Chemical Ecology; June 2013, Volume 39, Issue 6, pp 773-782 Keywords: Animal/Plant |
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Reliable Screening of Various Foodstuffs with Respect to their Irradiation Status: A Comparative Study of Different Analytical Techniques (様々な食品に対する放射線照射状況に関する信頼性のあるスクリーニング:分析技法に関する比較研究)by JJ Ahn, K Akram, JY Kwak, MS Jeong, JH Kwon; Radiation Physics and Chemistry May 27, 2013 Keywords: Food |
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表面声波快速检测技术在化工职业危害检测中的应用 Appliance of portable GC-SAW rapid detection for chemical occupational hazard detection (化学物質による労働災害の検知へのポータブル型高速GC/SAW検知装置の応用)by Zhang Li, 江苏预防医学 Jiangsu Journal of Preventive Medicine 2013, 24(1) R-331 Keywords: Industry |
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Fast gas chromatography-surface acoustic wave sensor: An effective tool for discrimination and quality control of Lavandula species (高速GCと表面弾性波センサー:ラベンダー品種の識別と品質管理のための有効なツール)by SY Oh, Sensors and Actuators B: Chemical, Available online 13 March 2013 Keywords: Agriculture |
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Removal of beta-pinene and limonene using compost biofilter (コンポストのバイオフィルターを利用してのβ-ピネンとリモネンの除去)by S. Viswanathana, et al.; Journal of the Air and Waste Management Association, Volume 63, Issue 2, pages 237-245, 2013. Keywords: Environment |
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An integrated approach for flavor quality evaluation in muskmelon (Cucumis melo L. reticulatus group) during ripening (熟成時のマスクメロンの風味の品質評価についての統合的アプローチ)by by Simona Vallonea, Hanne Sivertsenb, Gordon E. Anthonb, Diane M. Barrettb, Elizabeth J. Mitchama, Susan E. Ebelerc, Florence Zakharov. Food Chemistry January 7, 2013. Keywords: Agriculture |
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Effect of temperature-controlled fermentation on physico-chemical properties and lactic acid bacterial count of durian (Durio zibethinus Murr.) pulp (ドリアン果肉の物理的化学的性質及び乳酸菌数に関しての温度制御による発酵の影響)by Ramdiah M. Wasnin, Muhammad Shahrim Abdul Karim, Hasanah Mohd Ghazali. Journal of Food Science and Technology, October 2012 Keywords: Food, Durian |
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Sight or Scent: Lemur Sensory Reliance in Detecting Food Quality Varies with Feeding Ecology(視覚それとも嗅覚?: キツネザルに於ける異なる摂餌生態での食物品質検知で依存するセンサー)by Julie Rushmore1, Sara D. Leonhardt1, Christine M. Drea (This article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License.) Keywords: Animal/Plant |
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A Comparison of Fast GC- Surface Acoustic Wave Detection and GC-MS for Characterizing Blueberry Cultivars and Maturity(ブルーベリーの品種と熟成度に関しての高速GC-SAWとGC-MSでの比較)by Xiaofen Du, James Olmstead, and Russell Rouseff. J. Agric. Food Chem., Just Accepted Manuscript DOI: 10.1021/jf300697f Publication Date (Web): April 29, 2012 Keywords: Food, Blueberry |
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Effect of nuruk and fermentation method on organic acid and volatile compounds in brown rice vinegar(黒玄米酢中の有機酸と有機化合物への韓国麹と発酵方法の及ぼす影響)by Su-Won Lee, et al. Food Science and Biotechnology Volume 21, Number 2 (2012), 453-460, DOI: 10.1007/s10068-012-0057-6 Keywords: Food, Brown Rice Vinegar |
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Analysis of Melamine Using Electronic Nose, Gas Chromatography-Time of Flight-Mass Spectrometry and High Performance Liquid Chromatography(電子嗅覚、GC-TOF-MS、HPLCによるメラミン分析)by Abdul Rohman1,2*, Y. B. Che Man1, R. M. Hafidz1, N. N. Juliana1 and C. S. Tong1. J.Food Pharm.Sci (2012) Keywords: Chemical |
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Technological and ecological studies of moulding sands with new inorganic binders for casting of non-ferrous metal alloys(非鉄金属合金の鋳造のための鋳物砂と新無機バインダーの技術的・生態学的研究)by I. Izdebska-Szanda*, M. Szanda, S. Matuszewski. Archives of Foundry Engineering, Volume 11 Issue 1/2011, 43-48
Keywords: Industry |
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Quality attributes of Pleurotus eryngii following gamma irradiation(γ線照射後のエリンギの品質特性)by Kashif Akrama, Jae-Jun Ahna, Sung-Ran Yoonb, Gui-Ran Kima, Joong-Ho Kwona, Postharvest Biology and Technology, Volume 66, Pages 42–47, April 2012 Keywords: Food, Eryngii |
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Volatiles Evaluation and Dielectric Properties Measurements of Chinese Spirits for Quality Assessment(中国製スピリッツの品質評価のための揮発性物質評価と誘電特性測定)by Zhenfeng Li, Ning Wang, G. S. Vijaya Raghavan and Clément Vigneault, Food and Bioprocess Technology, Volume 4, Number 2, 247-25 Keywords: Food, Spirits |
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Production of volatile organic compounds by mycobacteria(マイコバクテリアによる揮発性有機化合物の生成)by Ruth McNerney, Kim Mallard, Phyllis Ifeoma Okolo, Claire Turner, EMS Microbiology Letters 2011 Keywords: Animal/Plant |
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Population density and feeding duration of cabbage looper larvae on tomato plants alter the levels of plant volatile emissions(トマトの苗でのイラクサギンウワバの幼虫の生息密度と餌料投与期間が、植物からの揮発性物質放出レベルを変化させる)by Saber Miresmailli, Regine Gries, Gerhard Gries, Ruben H Zamar, Murray B Isman Pest Management Science, 2011 |
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Analysis of Exhaled Volatile Compounds Following Acute Superior Mesenteric Artery Occlusion in a Pilot Rat Study(ラットのパイロット・スタディでの急性上腸間膜動脈閉塞後の呼気揮発性物質分析)by JC Jimenez, F DeLano, JM Wilson, BA Kokubun. Annals of Vascular Surgery, 2011 |
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Application of zNose™ for classification of enzymatically-macerated and steamed pumpkin using principal component analysis(zNose(TM)の応用した主成分分析による酵素分解のカボチャと蒸したカボチャの分類)by Shavakhi, F., Boo, H.C., Osman, A. and Ghazali, H.M. International Food Research Journal 18: 311-318 (2011) |
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New generation of ecological silicate binders(新世代の環境にやさしいシリケート結合剤)by Irena Izdebska-Szanda and Andrzej Balinski. Procedia Engineering 10 (2011) 887–89 |
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The analysis of para-cresol production and tolerance in Clostridium difficile 027 and 012 strains(クロストリジウム ディフィシル027株及び012株に於けるp-クレソールの生成と耐性の分析)by Lisa F Dawson, et al. BMC Microbiology ISSN 1471-2180 (April 28, 2011) |
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Bleeding of Fragrant Yellow Phalaenopsis and Scent Pattern Analysis by GC/SAW Electronic Nose System(香の良い黄色の胡蝶蘭の品種改良と電子嗅覚GC/SAWによる香のパターン分析)by Chol-Gu Been(韓国語文献) Kor. J. Hort. Sci. Technol. 28(4): 656-663, 2010参考URL:こちらをクリックしてください。 |
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Analysis of Salmonella Contaminated Beef Odor Using an Electronic Nose(電子嗅覚によるサルモネラ菌で汚染された牛肉の分析)by Gi Young Kim et al.(韓国語文献) 参考URL:こちらをクリックしてください。 |
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Involvement of odorant cues in the process of superparasitism avoidance(過寄生回避の過程でのニオイの関与)by François Verheggenm, et al.(26th International Sociey of Chemical Ecology Annual Meeting, Aug 2010) |
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Gas chromatography for detection of citrus infestation by fruit fly larvae (Diptera: Tephritidae)(ガスクロによるショウジョウバエ「双翅目ミバエ科」の柑橘類への侵入の検知)by Paul E. Kendra, Amy L. Rodab, Wayne S. Montgomery, Elena Q. Schnell, Jerome Niogret, Nancy D. Epsky and Robert R. Heath (USDA)(Postharvest Biology and Technology, Availble online Oct.18,2010) |
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Use of the SAW Sensor Electronic Nose for Detecting the Adulteration of Virgin Coconut Oil with RBD Palm Kernel Olein(SAWセンサー電子嗅覚によるRBDパーム核オレインのバージンココナッツオイルの混入物検査)by A. M. Marina, Y. B. Che Man and I. Amin ; JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY Volume 87, Number 3, 263-270, DOI: 10.1007/s11746-009-1492-2) |
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Apple volatiles monitoring and control in micowave drying(りんごの揮発物測定とマイクロ波乾燥の制御)by Zhenfeng li, G.S. Vijaya Raghavan and Ning Wang (LWT - Food Science and Technology Volume 43, Issue 4, May 2010, Pages 684-689) |
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Herbivore-induced plant volatiles allow detection of Trichoplusia ni (Lepidoptera: Noctuidae) infestation on greenhouse tomato plants(温室トマトでの捕食に誘起される植物の揮発性物質がイラクサギンウワバの来襲を検知する)by Saber Miresmailli et al. (Pest Management Science Volume 66, Issue 8, pages 916–924, August 2010) |
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Application of zNose(TM) for the analysis of the volatiles emitted by damaged tea plants(損傷茶樹により放出された揮発物の分析に対するzNose(TM)の応用)by CAI XianoMing (Tea Res. Inst. Of Chinese Acad. Of Agricultural Sci., Hangzhou 中国杭州 茶葉研究所) et al. (Shengtai Xuebao 生態学報, Volume 29, No 1, Page 169-177, 2009)。 |
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Ripeness and rot evaluation of 'Tommy Atkins' mango fruit through volatiles detection(揮発物資検知によるマンゴの品種の一つ「トミー・アトキンス」の熟成度とロット評価)by Zhenfeng Lia, et al.; Journal of Food Engineering, Volume 91, Issue 2, March 2009, Page 319-324 |
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Carrot volatiles monitoring and control in microwave drying(人参の揮発物測定とマイクロ波乾燥の制御)by Zhenfeng li, G.S. Vijaya Raghavan and Ning Wang (LWT - Food Science and Technology) August 12, 2009
内容:電子レンジでの人参の乾燥工程で放散される揮発物のうち6つの主要なピークについてzNose®で4分毎に連続モニターを実施した。乾燥温度は、50℃、60℃、70℃、80℃で行ない、それらのデータをもとに、人参の質を損なわずに効率的に乾燥させるための温度制御方法を考えた。 |
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Silencing two herbivory-activated MAP kinases, SIPK and WIPK, does not increase Nicotiana attenuata's susceptibility to herbivores in the glasshouse and in nature(2種類の被食活性化MAPキナーゼ、SIPKとWIPKは、温室内及び自然界でのNicotiana attenuataの被食感受性の増加はない。)by Stefan Meldau, Jianqiang Wu and Ian T. Baldwin, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology, Germany (New Phytologist, Volume 181 Issue 1, Pages 161 - 173 Published Online: 16 Oct 2008) |
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Application of Electronic Nose in Honey Geographical Origin Characterization(蜂蜜の地理的起源の特徴分析での電子嗅覚の応用)by Frane Č, Ljiljana P, Daniela K, Simona B, Milena L (Journal of Central European Agriculture Vol 10 No 1 2009) |
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Geographical classification of Chilean wines by an electronic nose(電子嗅覚によるチリワインの地理学的分類)by Nicolás H Beltrán, Manuel A Duarte-Mermoud, Ricardo E Muñoz, Department of Electrical Engineering, University of Chile, Santiago, Chile (International Journal of Wine Research: Published Date August 2009)
内容:zNose®を使い、Colchagua, Maipo, Maule, Rapelの4産地のチリワインのアロマ分析を試みた。 |
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Signature Chemicals for Detection of Hidden Insect Infestation(隠れた寄生昆虫検知のための同定化学物質)by Paul E. Kendra, et al. (Florida Entomological Society 2008 Annual Meeting) |
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Real-Time Analysis of Alarm Pheromone Emission by the Pea Aphid (Acyrthosiphon Pisum) Under Predation(捕食されたエンドウヒゲナガアブラムシから発するアラーム・フェロモンのリアルタイム分析)by Ezra G. Schwartzberg, et al.; Journal of Chemical Ecology (2008) Vol.34, page 76-81 参考URL:こちらをクリックしてください)
コメント:本論文によると、一匹のアブラムシから放散されるアラーム・フェロモンを初めて検知したという。 |
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Can the electronic nose diagnose chronic rhinosinusitis? A new experimental study(電子嗅覚で慢性副鼻腔炎の診断が可能か? 新たな実証研究)E. Bruno, M. Alessandrini, F. Ottaviani, A. Delfini, D. Di Pierro, A. Camillo, A. De Lorenzoby (Eur Arch Otorhinolaryngol (2008) 265:425–428 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Effects of Feeding Spodoptera littoralis on Lima Bean Leaves: IV. Diurnaland Nocturnal Damage Differentially Initiate Plant Volatile Emission (アフリカヨトウがリママメの葉を食害した場合の影響)by Gen-ichiro Arimura, et al.; Plant Physiology (2008) 146:965-973 参考URL:こちらをクリックしてください |
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Electronic Nose for Identification of Lung Diseases (電子嗅覚での肺病の診断)by V. Ogorodnik, et al.; Journal of Physics and Technical Sciences (2008) Issue Volume 45, Number 5 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Chilean Wine Classification Using Volatile Organic Compounds Data Obtained With a Fast GC Analyzer(高速GC分析器で取得したVOCデータでのチリ・ワインの分類)by Beltran, N.H., Duarte-Mermoud, M.A., Soto Vicencio, V.A., Salah, S.A., Bustos, M.A., Electr. Eng. Dept., Univ. of Chile, Santiago (Instrumentation and Measurement; IEEE Transactions on Publication Date: Nov. 2008 Volume: 57, Issue: 11, page(s): 2421-2436 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Rapid determination of floral aroma compounds of lilac blossom by fast gas chromatography combined with surface acoustic wave sensor (SAWセンサーを組み込んだ高速GCによるライラックブロッサムの花芳香化合物の高速分析)by Se Yeon et al. , College of Pharmacy, Kyung Hee University; Journal of Chromatography A, Volume 1183, Issues 1-2, 7 March 2008, p. 170-178 ) 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Application and exploration of fast gas chromatography-surface acoustic wave sensor to the analysis of thymus species (GC/SAWの応用によるシソ科のタイムの分析)
by Se Yeon Oh, Jae Won Kob, et al., College of Pharmacy, Kyung Hee University; Journal of Chromatography A, Volume 1183, Issues 1-2, 7 March 2008, Pages 170-178 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Physicochemical Properties of Cucumis Melo Var. Inodorus (Honeydew Melon) Seed and Seed Oil(ハミウリの種と種子油の物理化学的性質)by N.A.M. Yanty, et al.; Journal of Food Lipids, Volume 15 Issue 1, Pages 42 - 55 5 Feb 2008 (参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Intelligent Pest Monitoring: a new paradigm for crop protection(高度な害虫監視:作物保護のための新しいパラダイム) by Saber Miresmailli, University of British Columbia, Faculty of Land and Food Systems (The 2008 ESA Annual Meeting, November 16-19, 2008 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Development of a Novel Odor Measurement System Using Gas Chromatography with Surface Acoustic Wave Sensor (GCとSAWセンサーを使った新しい臭気測定システムの開発) by Edward J. Staples (Q&A Solutions) and Shekar Viswanathan (National University, San Diego, CA); Journal of the Air & Waste Management Association, 2008 Vol. 58, p.1522–1528 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Microbial Spoilage in Foods - Instrumental Headspace Analysis for Assessment of Spoilage in Packaged and Stored Raw Salmon(食品中の微生物腐敗:ヘッドスペース分析器による包装済み保存生鮭の腐敗状態の評価) by M.C. Erickson, et al. (Center for Food Safety, University of Georgia) (ここでは、ボツリヌス菌のバイオマーカーとして、3-メチル-1-ブタノール[DB=5 KI=753]、と3-ヒドロキシ-2-ブタノン[DB=5 KI=720]が報告されている。) |
 | Detection of apple deterioration using an electronic nose and znose(電子嗅覚とzNoseによるりんごの劣化の検知)by Changying Li, Paul Heinemann, Joseph Irudayaraj (American Society of Agricultural and Biological Engineers 2007 vol.50, no.4, p.1417-1425 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Detection of Lard Adulteration in RBD Palm Olein Using An Electronic Nose(電子嗅覚によるRBDパーム・オレインへの豚脂混入の検知)by Che Man, Y.B.; Gan, H.L.; NorAini, I.; Nazimah, S.A.H.; Tan, C.P., Food Chem. 2005, 90 (4), 829-835. 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Ultra-Fast Field Gas Chromatography for Site Characterization and Field Monitoring(汚染の現場調査・監視用超高速ガスクロ)
by Michael A Marando(Book titled "Contaminated Soils, Sediments and Water Science in the Real World", Volume 9, Chapter 36, Springer US, 2005 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Detection of Apple Defects Using an Electronic Nose and zNose(電子嗅覚とzNoseでの不良りんご検知)by Changying Li, Paul Heinemann, Joseph Irudayaraj, Devin Peterson. (American Society of Agricultural and Biological Engineers ASAE Annual Meeting 2005 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Fast aroma profiling to detect invert sugar adulteration with zNose®(zNose®による蜂蜜中の転化糖混入検知のための高速アロマ・プロファイリング)by Els A. Veraverbeke, et al.; Journal of the Science of Food and Agriculture, Volume 85, Issue 2, 30 January 2005, p 243-250 参考URL:こちらをクリックしてください) |
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Testing the Aroma of Maple Flavored Sausage Using the zNose® (Edward Staples, EST)(zNose®によるメープルフレーバー・ソーセージのにおい測定)by Edward Staples (EST公表レポート) |
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Methyl Isocyanate Performance Report: Standard Deviation Measurements using 0-1000ppm and 0-50ppb GC Methods (Edward Staples, EST)(イソシアン酸メチル測定での測定性能レポート:濃度0-1000ppmと0-50ppbの標準偏差測定)(2003年11月:EST内部レポート) |
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Real Time Chemical Process Measurements Using a Multi-port GC/SAW System (Edward Staples, EST)(マルチ・サンプリングGC/SAWシステムによる化学処理プロセスのリアルタイム測定)(2003年11月:EST公表レポート) |
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Analysis of Odors from Explosives using an Electronic Nose(Edward Staples, EST)(電子嗅覚システムを利用しての爆発物から発生するニオイの分析)(2003年11月:EST公表レポート) |
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Monitoring the storage stability of RBD palm olein using the electronic nose (H.L.Gan et al., Faculty of Food Science and Biotechnology, University Putra Malaysia.)(電子嗅覚を利用したRBDパームオレインの貯蔵安定性のモニタリング)(Food Chemistry 2003年10月20日)
内容:zNose®を使い新鮮なオイルと腐敗したオイルを分析。zNose®がRBDパームオレインの品質管理に有効であることを発表しました。 |
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Ultra-Fast Field Gas Chromatography for Site Characterization and Field Monitoring (Michael A. Marando, M.S., GEI Consultants, Inc.)(汚染の現場調査・監視用超高速ガスクロ)
内容:The 19th Annual International Conference on Soils, Sediments and Water (University of Massachusetts, Amherst) (2003年10月20~23日) (土壌、土砂、水質に関する国際会議:マサチューセッツ大学でのzNoseユーザーによる発表論文。)(参考URL:こちらをクリックしてください。) |
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Chemometric Classification of Herb - Orthosiphon stamineus According to
its Geographical Origin Using Virtual Chemical Sensor Based Upon Fast GC(高速ガスクロ・バーチャル・センサーを使用してのシソ科クミスクチンの産地別ケモメトリック分類)(Chew Oon Sim, Universiti Sains Malaysia, etc.)(MDPI (Molecular Diversity Preservation International) Sensors 2003年10月31日)
zNose®を使ってのシソ科クミスクチンというハーブのアロマ分析。本論文は The 1st International Meeting On Microsensors & Microsystems, National Cheng Kung University, Taiwan, 12-14 January 2003で発表されたものです。 |
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Detecting Chemical Vapors for Explosives using a Ultra-High Speed Gas Chromatograph(超高速ガスクロを使用しての爆発物の揮発性化学物質検知)by Edward Staples (NATO Advanced Research Workshop (Westwood Training & Conference Center, Coventry, UK, 2003年10月1~2日
NATO主催先端研究ワークショップ で、爆発物よりの気化物質検知でzNoseが有効であることを発表しました。 |
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Odor Chemistry of Un-derivatized Human Blood(非誘導血液におけるにおいの化学物質)(2002年12月:EST社内レポート 内容:血液中の揮発性物質とアミノ酸の標準液との比較を行ないました。 |
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Agrobacterium-mediated transformation of Nicotiana attenuata, a model ecological expression system(ユタ州に生息するタバコ[Nicotiana Attenuata]のアグロバクテリウムを媒介とした変遷)(T. Krugel, et al., Department of Molecular Ecology, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology)(Chemoecology 2002年11月) |
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Screening Plastic/Wood for TBP/TBA Contamination(プラスチックや木材における2,4,6-トリブロモフェノールTBPと2,4,6-トリブロモアニソールTBAの汚染スクリーニング)(2002年11月:EST公表レポート) TBAとTBPはカビ臭原因物質のひとつ。TBPは殺虫剤としても使用されており、またTBAはTBPの生物代謝によっても生成される。 |
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Tea lover's alternative approach to analyze dynamic changes of aromatic components of Chinese tea(愛飲家による中国茶アロマ成分のダイナミックな変化の分析に関するもう一つのアプローチ)(2002年9月10~15日:弊社レポート)マレーシア・クアラルンプールで開催の『第7回国際茶文化検討会』(The 7th International Tea Culture Seminar in Malaysia)での発表論文。
内容:台湾の中国茶『文山包種』を蓋碗、茶壺など煎れ方を変えて、また抽出時間を変えて、香り物質のダイナミックな変化を分析。(日本語解説はこちらをクリックしてください。) |
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Ultrafast sampling and analysis of plant volatiles by a hand-held miniaturised GC with pre-concentration unit: Kinetic and quantitative aspects of plant volatile produciton (前濃縮機能付き携帯小型GCによる植物の揮発性物質高速サンプリングと分析))(M.Kunert, A.Biedermann, T.Koch, W.Boland, Department of Bioorganic Chemistry, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology); Journal of Separation Science Volume 25, Issue 10-11, Pages 677-684 2002年7月 参考URLはここをクリックして下さい。 |
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The Chemistry of Black Tea Aroma (紅茶の香りの化学:高速測定のニーズ)(2002年4月:EST社内レポート) |
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