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論文 ヘッドスペースのGC/SAW高速分析システムzNose®

GC/SAW高速分析システムの関連の研究論文の一部を紹介します。
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2023年
Employing Response Surface Methodology for Investigating the Impact of Nigella sativa L. Oil on Physicochemical and Organoleptic Changes of Gouda Cheese upon Accelerated Storage(加速貯蔵でのゴーダチーズの物理化学的および官能的変化に対するナイジェラ・サティバ L. オイルの影響について応答曲面法を利用しての調査)by Amaal Mohammed Alhelli, Nameer Khairallah Mohammed and Qater Al-Nada Ali Kanaem ALIbady; IOP Conf. Series: Earth and Environmental Science 1259 (2023) 012065
Keywords:Cheese, Nigella sativa

A useful species identification and quality control using volatile patterns of ssajuari-ssuk and sajabal-ssuk (Artemisia princeps Pamp. cv. ssajuari and Artemisia princeps Pamp. cv. sajabal; Korean mugwort) according to air-drying term by fast gas chromatography with uncoated surface acoustic wave sensor(GC/SAWセンサーのVOCパターン機能を使用してのヨモギの種の同定と品質管理)by Se Yeon Oh; Phytochemical Analysis, 06 June 2023
Keywords:Plant, Artemisia

2020年
Prediction of human odour assessments based on hedonic tone method using instrument measurements and multi-sensor data fusion integrated neural networks(機器測定とマルチセンサーデータ融合統合ニューラルネットワークを使用したヘドニックトーン法に基づく人間の匂い評価の予測)by Fangle Changab and Paul H. Heinemannc; Biosystems Engineering Volume 200, December 2020, Pages 272-283
Keywords:Human odor

Artificial Sensory Techniques for Halal Authentication(ハラール認証のためのセンサー技術)by Ismarti Ismarti, Kuwat Triyana, N A Fadzillah, and N F H Nordin (Book: CONTEMPORARY ISSUES ON HALAL DEVELOPMENT IN INDONESIA, Page 103, Chapter 9)
Keywords: Halal food

POdor Analysis for Beef Freshness Estimation with Electronic Nose(牛肉の鮮度推定のための電子嗅覚による臭気分析)by G. Kim, et al. Journal of Biosystems Eng. Vol. 29, No. 4, p.317-322 (2004) 韓国語
Keywords: Beef

2018年
Characterization of enzyme-liquefied soursop (Annona muricata L.) puree(酸素液化により製造されたサワーソップのピューレの特徴)by LS Chang, R Karim, AS Mohammed, HM Ghazali - LWT, 2018
Keywords: Soursop, puree, Enzymatic-liquefaction, aroma

Prediction of breast cancer risk with volatile biomarkers in breath(呼気中の揮発性物質バイオマーカーでの乳癌リスクの予測)by Phillips, M., et al.; Breast Cancer Res Treat; 23 March 2018
Keywords: Breath, Breast cancer

2017年
Rapid Monitoring of Pharmacological Volatiles of Night-Flowering Evening-Primrose According to Flower Opening or Closing by Fast Gas Chromatography/Surface Acoustic Wave Sensor (Electronic zNose)(高速ガスクロ/表面弾性波センサー(zNose)による 夜間に開花するマツヨイグサの開花と閉鎖での薬理学的揮発性物質の高速モニタリング)by ISe Yeon Oh; Phytochemical Analysis; Dec.26,2017
Keywords: Flower, Linalool, Indole

2016年
Metabolite profiling of the ripening of Mangoes Mangifera indica L. cv. ‘Tommy Atkins’ by real-time measurement of volatile organic compounds(揮発性有機化合物のリアルタイム測定によるマンゴ(Mangifera indica L Cv.”Tommy Atkins”)の熟成についての代謝産物プロファイリング)by Iain R. White, Robert S. Blake, Andrew J. Taylor, Paul S. Monks; Metabolomics March 2016, 12:57
Keywords: Food, Mango
Physico-Chemical Properties of Salt-Fermented Commercial Fish Sauces in Thailand(タイで市販されている塩発酵魚醤の物理化学的性質)by BM Kim, S Sriwattana, IH Jeong - Asian Journal of Chemistry, 2016
Keywords: Food, Fish Saurce

2015年
Chemometric Studies on zNose™ and Machine Vision Technologies for Discrimination of Commercial Extra Virgin Olive Oils(エキストラバージン・オリーブオイルの識別に関するzNose™での計量化学研究及びマシンビジョン・テクノロジー), by Pınar Kadiroğlu, Figen Korel; Journal of the American Oil Chemists' Society; August 2015)
Keywords: Food, Olive Oil
Occurrence of VOCs before and after renovation of an apartment: a case study(アパートの改築前と改築後のVOCの発生:ケース・スタディ), by S Vilcekova & L Meciarova page 349, Air Pollution XXIII, WIT Press (2015)
Keywords: Health. Capillary column DB-5
Non-Destructive Classification of Assam Black Tea Using Ultra-fast Gas Chromatography (UFGC) Coupled with Soft Independent Modeling of Class Analogy (SIMCA)(超高速ガスクロ(UFGC)と多変量解析ソフトウェア(SIMCA)を利用したアッサム紅茶の非破壊分類)by S Kumar, PC Panchariya, PB Prasad, AL Sharma; Sensors & Transducers, Vol. 186, Issue 3, pp. 104-111 (March 2015)
Keywords: Food, Tea, zNose 7100, Capillary column DB-624

2014年
Electronic nose and electronic mucosa as innovative instruments for real-time monitoring of food dryers(食品乾燥のライルタイムモニタリングの革新的な機器としての電子嗅覚と電子粘膜)by Mahdi Ghasemi-Varnamkhastia, Mortaza Aghbashlob; Trends in Food Science & Technology; Volume 38, Issue 2, Pages 83-166 (August 2014)
Keywords: Food
Salicylhydroxamic acid (SHAM) negatively mediates tea herbivore-induced direct and indirect defense against the tea geometrid Ectropis oblique (サリチルヒドロキサム酸は、茶シャクガに対する直接的間接的誘導性防御応答を負に調節する)by Zhaojun Xin, Zhengqun Zhang, Zongmao Chen, Xiaoling Sunl; Journal of Plant Research, July 2014, Volume 127, Issue 4, pp 565-572.
Keywords: Food, Olive Oil
A robust, simple, high‐throughput technique for time‐resolved plant volatile analysis in field experiments (フィールド実験における植物の揮発性物質の時間分解分析に関するシンプルで高速処理が可能な技術) by M Kallenbach, Y Oh, EJ Eilers, D Veit, IT Baldwin; The Plant Journal Volume 78, Issue 6, pages 1060–1072, June 2014
Keywords: Animal/Plant
Monitoring Mango Fruit Ripening after Harvest using Electronic Nose (zNose TM) Technique (電子嗅覚zNoseを利用した収穫後のマンゴの成熟度モニター) by FG Nouri, Z Chen, M Maqbool; 2014 5th International Conference on Food Engineering and Biotechnology; IPCBEE vol.65 (2014)
Keywords: Food, Mango
「インターナショナル・フォーラム」(第四回) 第 2 世代の SPA とWageningen by 高山弘太郎;植物環境工学, 2014
Keywords: Food, Plant Factory

2013年
ELECTRONIC NOSE AND FAST GC FOR DETECTION OF VOLATILES FROM ESCHERICHIA COLI O157:H7, ESCHERICHIA COLI AND SALMONELLA IN LETTUCE(電子嗅覚と高速GCでのレタス中の大腸菌O157:H7、一般大腸菌、サルモネラ菌由来の揮発性物資の検知)by Z. Berna, C.C. Webb, M.C. Erickson; ISHS Acta Horticulturae 1012: VII International Postharvest Symposium
Keywords: Food, Lettuce, O157
Real-Time Monitoring of (E)-β-Farnesene Emission in Colonies of the Pea Aphid, Acyrthosiphon pisum, Under Lacewing and Ladybird Predation(クサカゲロウとテントウムシの捕食のもとでのエンドウヒゲナガアブラムシのコロニーで放散される(E)-β-ファルネセンのリアルタイム・モニタリング)by Christoph Joachim, Wolfgang W. Weisser; Journal of Chemical Ecology, October 2013
Keywords: Animal/Plant
大气污染事故中便携气相色谱测定苯胺的方法研究(大気汚染事故でのアニリン検知へのポータブルガス分析器の応用)by 吴雨华、吴佳瑛、王霞、李专;环境科学与管理(Environmental Science and Management) 2013, 38(7)
Keywords: Environment
Implementation of Electronic Nose Technique In Explosives Detection(爆発物検知への電子嗅覚技術の利用)by A.O Afolabi & T.J Afolabi, The International Journal Of Engineering And Science, 30 July 2013, Volume 2, Issue 7, Page 10-172
Keywords: Security
Modulation of Aphid Alarm Pheromone Emission of Pea Aphid Prey by Predators (エンドウ・アブラムシが補食者により補食される際に放出される警報フェロモンの変調)by Christoph Joachim, Eduardo Hatano, Anja David, Maritta Kunert, Cornelia Linse, Wolfgang W. Weisser;Journal of Chemical Ecology; June 2013, Volume 39, Issue 6, pp 773-782
Keywords: Animal/Plant
Reliable Screening of Various Foodstuffs with Respect to their Irradiation Status: A Comparative Study of Different Analytical Techniques (様々な食品に対する放射線照射状況に関する信頼性のあるスクリーニング:分析技法に関する比較研究)by JJ Ahn, K Akram, JY Kwak, MS Jeong, JH Kwon; Radiation Physics and Chemistry May 27, 2013
Keywords: Food
表面声波快速检测技术在化工职业危害检测中的应用 Appliance of portable GC-SAW rapid detection for chemical occupational hazard detection (化学物質による労働災害の検知へのポータブル型高速GC/SAW検知装置の応用)by Zhang Li, 江苏预防医学 Jiangsu Journal of Preventive Medicine 2013, 24(1) R-331
Keywords: Industry
Fast gas chromatography-surface acoustic wave sensor: An effective tool for discrimination and quality control of Lavandula species (高速GCと表面弾性波センサー:ラベンダー品種の識別と品質管理のための有効なツール)by SY Oh, Sensors and Actuators B: Chemical, Available online 13 March 2013
Keywords: Agriculture
Removal of beta-pinene and limonene using compost biofilter (コンポストのバイオフィルターを利用してのβ-ピネンとリモネンの除去)by S. Viswanathana, G. Neerackala, F. Buyuksonmezb, Journal of the Air & Waste Management Association, Volume 63, Issue 2, pages 237-245, 2013.
Keywords: Environment
An integrated approach for flavor quality evaluation in muskmelon (Cucumis melo L. reticulatus group) during ripening (熟成時のマスクメロンの風味の品質評価についての統合的アプローチ)by by Simona Vallonea, Hanne Sivertsenb, Gordon E. Anthonb, Diane M. Barrettb, Elizabeth J. Mitchama, Susan E. Ebelerc, Florence Zakharov. Food Chemistry January 7, 2013.
Keywords: Agriculture

2012年
Effect of temperature-controlled fermentation on physico-chemical properties and lactic acid bacterial count of durian (Durio zibethinus Murr.) pulp (ドリアン果肉の物理的化学的性質及び乳酸菌数に関しての温度制御による発酵の影響)by Ramdiah M. Wasnin, Muhammad Shahrim Abdul Karim, Hasanah Mohd Ghazali. Journal of Food Science and Technology, October 2012
Keywords: Food, Durian
Sight or Scent: Lemur Sensory Reliance in Detecting Food Quality Varies with Feeding Ecology(視覚それとも嗅覚?: キツネザルに於ける異なる摂餌生態での食物品質検知で依存するセンサー)by Julie Rushmore1, Sara D. Leonhardt1, Christine M. Drea (This article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License.)
Keywords: Animal/Plant
A Comparison of Fast GC- Surface Acoustic Wave Detection and GC-MS for Characterizing Blueberry Cultivars and Maturity(ブルーベリーの品種と熟成度に関しての高速GC-SAWとGC-MSでの比較)by Xiaofen Du, James Olmstead, and Russell Rouseff. J. Agric. Food Chem., Just Accepted Manuscript DOI: 10.1021/jf300697f Publication Date (Web): April 29, 2012
Keywords: Food, Blueberry
Effect of nuruk and fermentation method on organic acid and volatile compounds in brown rice vinegar(黒玄米酢中の有機酸と有機化合物への韓国麹と発酵方法の及ぼす影響)by Su-Won Lee, et al. Food Science and Biotechnology Volume 21, Number 2 (2012), 453-460, DOI: 10.1007/s10068-012-0057-6
Keywords: Food, Brown Rice Vinegar
Analysis of Melamine Using Electronic Nose, Gas Chromatography-Time of Flight-Mass Spectrometry and High Performance Liquid Chromatography(電子嗅覚、GC-TOF-MS、HPLCによるメラミン分析)by Abdul Rohman1,2*, Y. B. Che Man1, R. M. Hafidz1, N. N. Juliana1 and C. S. Tong1. J.Food Pharm.Sci (2012)
Keywords: Chemical
Technological and ecological studies of moulding sands with new inorganic binders for casting of non-ferrous metal alloys(非鉄金属合金の鋳造のための鋳物砂と新無機バインダーの技術的・生態学的研究)by I. Izdebska-Szanda*, M. Szanda, S. Matuszewski. Archives of Foundry Engineering, Volume 11 Issue 1/2011, 43-48
Keywords: Industry
Quality attributes of Pleurotus eryngii following gamma irradiation(γ線照射後のエリンギの品質特性)by Kashif Akrama, Jae-Jun Ahna, Sung-Ran Yoonb, Gui-Ran Kima, Joong-Ho Kwona, Postharvest Biology and Technology, Volume 66, Pages 42–47, April 2012
Keywords: Food, Eryngii

2011年
Volatiles Evaluation and Dielectric Properties Measurements of Chinese Spirits for Quality Assessment(中国製スピリッツの品質評価のための揮発性物質評価と誘電特性測定)by Zhenfeng Li, Ning Wang, G. S. Vijaya Raghavan and Clément Vigneault, Food and Bioprocess Technology, Volume 4, Number 2, 247-25
Keywords: Food, Spirits
Production of volatile organic compounds by mycobacteria(マイコバクテリアによる揮発性有機化合物の生成)by Ruth McNerney, Kim Mallard, Phyllis Ifeoma Okolo, Claire Turner, EMS Microbiology Letters 2011
Keywords: Animal/Plant
Population density and feeding duration of cabbage looper larvae on tomato plants alter the levels of plant volatile emissions(トマトの苗でのイラクサギンウワバの幼虫の生息密度と餌料投与期間が、植物からの揮発性物質放出レベルを変化させる)by Saber Miresmailli, Regine Gries, Gerhard Gries, Ruben H Zamar, Murray B Isman Pest Management Science, 2011
Analysis of Exhaled Volatile Compounds Following Acute Superior Mesenteric Artery Occlusion in a Pilot Rat Study(ラットのパイロット・スタディでの急性上腸間膜動脈閉塞後の呼気揮発性物質分析)by JC Jimenez, F DeLano, JM Wilson, BA Kokubun. Annals of Vascular Surgery, 2011
Application of zNose™ for classification of enzymatically-macerated and steamed pumpkin using principal component analysis(zNose(TM)の応用した主成分分析による酵素分解のカボチャと蒸したカボチャの分類)by Shavakhi, F., Boo, H.C., Osman, A. and Ghazali, H.M. International Food Research Journal 18: 311-318 (2011)
New generation of ecological silicate binders(新世代の環境にやさしいシリケート結合剤)by Irena Izdebska-Szanda and Andrzej Balinski. Procedia Engineering 10 (2011) 887–89
The analysis of para-cresol production and tolerance in Clostridium difficile 027 and 012 strains(クロストリジウム ディフィシル027株及び012株に於けるp-クレソールの生成と耐性の分析)by Lisa F Dawson, et al. BMC Microbiology ISSN 1471-2180 (April 28, 2011)

2010年
Bleeding of Fragrant Yellow Phalaenopsis and Scent Pattern Analysis by GC/SAW Electronic Nose System(香の良い黄色の胡蝶蘭の品種改良と電子嗅覚GC/SAWによる香のパターン分析)by Chol-Gu Been(韓国語文献)  Kor. J. Hort. Sci. Technol. 28(4): 656-663, 2010参考URL:こちらをクリックしてください。
Analysis of Salmonella Contaminated Beef Odor Using an Electronic Nose(電子嗅覚によるサルモネラ菌で汚染された牛肉の分析)by Gi Young Kim et al.(韓国語文献) 参考URL:こちらをクリックしてください。
Involvement of odorant cues in the process of superparasitism avoidance(過寄生回避の過程でのニオイの関与)by François Verheggenm, et al.(26th International Sociey of Chemical Ecology Annual Meeting, Aug 2010)
Gas chromatography for detection of citrus infestation by fruit fly larvae (Diptera: Tephritidae)(ガスクロによるショウジョウバエ「双翅目ミバエ科」の柑橘類への侵入の検知)by Paul E. Kendra, Amy L. Rodab, Wayne S. Montgomery, Elena Q. Schnell, Jerome Niogret, Nancy D. Epsky and Robert R. Heath (USDA)(Postharvest Biology and Technology, Availble online Oct.18,2010)
Use of the SAW Sensor Electronic Nose for Detecting the Adulteration of Virgin Coconut Oil with RBD Palm Kernel Olein(SAWセンサー電子嗅覚によるRBDパーム核オレインのバージンココナッツオイルの混入物検査)by A. M. Marina, Y. B. Che Man and I. Amin (JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY Volume 87, Number 3, 263-270, DOI: 10.1007/s11746-009-1492-2)
Apple volatiles monitoring and control in micowave drying(りんごの揮発物測定とマイクロ波乾燥の制御)by Zhenfeng li, G.S. Vijaya Raghavan and Ning Wang (LWT - Food Science and Technology Volume 43, Issue 4, May 2010, Pages 684-689)
Herbivore-induced plant volatiles allow detection of Trichoplusia ni (Lepidoptera: Noctuidae) infestation on greenhouse tomato plants(温室トマトでの捕食に誘起される植物の揮発性物質がイラクサギンウワバの来襲を検知する)by Saber Miresmailli et al. (Pest Management Science Volume 66, Issue 8, pages 916–924, August 2010)

2009年
 Application of zNose(TM) for the analysis of the volatiles emitted by damaged tea plants(損傷茶樹により放出された揮発物の分析に対するzNose(TM)の応用)by CAI XianoMing (Tea Res. Inst. Of Chinese Acad. Of Agricultural Sci., Hangzhou 中国杭州 茶葉研究所) et al. (Shengtai Xuebao 生態学報, Volume 29, No 1, Page 169-177, 2009)。
 Ripeness and rot evaluation of 'Tommy Atkins' mango fruit through volatiles detection(揮発物資検知によるマンゴの品種の一つ「トミー・アトキンス」の熟成度とロット評価)by Zhenfeng Lia, Ning Wangb, G.S. Vijaya Raghavana and Clément Vigneault (Journal of Food Engineering, Volume 91, Issue 2, March 2009, Page 319-324)

Carrot volatiles monitoring and control in microwave drying(人参の揮発物測定とマイクロ波乾燥の制御)by Zhenfeng li, G.S. Vijaya Raghavan and Ning Wang (LWT - Food Science and Technology) August 12, 2009
内容:電子レンジでの人参の乾燥工程で放散される揮発物のうち6つの主要なピークについてzNose®で4分毎に連続モニターを実施した。乾燥温度は、50℃、60℃、70℃、80℃で行ない、それらのデータをもとに、人参の質を損なわずに効率的に乾燥させるための温度制御方法を考えた。

Silencing two herbivory-activated MAP kinases, SIPK and WIPK, does not increase Nicotiana attenuata's susceptibility to herbivores in the glasshouse and in nature(2種類の被食活性化MAPキナーゼ、SIPKとWIPKは、温室内及び自然界でのNicotiana attenuataの被食感受性の増加はない。)by Stefan Meldau, Jianqiang Wu and Ian T. Baldwin, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology, Germany (New Phytologist, Volume 181 Issue 1, Pages 161 - 173 Published Online: 16 Oct 2008)

Application of Electronic Nose in Honey Geographical Origin Characterization(蜂蜜の地理的起源の特徴分析での電子嗅覚の応用)by Frane Č, Ljiljana P, Daniela K, Simona B, Milena L (Journal of Central European Agriculture Vol 10 No 1 2009)

Geographical classification of Chilean wines by an electronic nose(電子嗅覚によるチリワインの地理学的分類)by Nicolás H Beltrán, Manuel A Duarte-Mermoud, Ricardo E Muñoz, Department of Electrical Engineering, University of Chile, Santiago, Chile (International Journal of Wine Research: Published Date August 2009)
内容:zNose®を使い、チリワインのアロマ分析での地理学的分類を試みた。分析は、Colchagua, Maipo, Maule, Rapelの4産地のCabernet Sauvignon, Merlot, Carmenereの3種類のワインで行なった。




2008年
Signature Chemicals for Detection of Hidden Insect Infestation(隠れた寄生昆虫検知のための同定化学物質)by Paul E. Kendra, et al. (Florida Entomological Society 2008 Annual Meeting)
Real-Time Analysis of Alarm Pheromone Emission by the Pea Aphid (Acyrthosiphon Pisum) Under Predation(捕食されたエンドウヒゲナガアブラムシから発するアラーム・フェロモンのリアルタイム分析)by Ezra G. Schwartzberg, Grit Kunert, Claudia Stephan, Anja David, Ursula S. R. Röse, Jonathan Gershenzon, Wilhelm Boland, Wolfgang W. Weisser (Journal of Chemical Ecology (2008) Vol.34, page 76-81 参考URL:こちらをクリックしてください)
コメント:本論文によると、一匹のアブラムシから放散されるアラーム・フェロモンを初めて検知したという。
Can the electronic nose diagnose chronic rhinosinusitis? A new experimental study(電子嗅覚で慢性副鼻腔炎の診断が可能か? 新たな実証研究)E. Bruno, M. Alessandrini, F. Ottaviani, A. Delfini, D. Di Pierro, A. Camillo, A. De Lorenzoby (Eur Arch Otorhinolaryngol (2008) 265:425–428 参考URL:こちらをクリックしてください)
Effects of Feeding Spodoptera littoralis on Lima Bean Leaves: IV. Diurnaland Nocturnal Damage Differentially Initiate Plant Volatile Emission (アフリカヨトウがリママメの葉を食害した場合の影響)by Gen-ichiro Arimura, Sabrina Köpke, Maritta Kunert, Veronica Volpe, Anja David, Peter Brand, Paulina Dabrowska, Massimo E. Maffei and Wilhelm Boland (Plant Physiology (2008) 146:965-973 参考URL:こちらをクリックしてください)
Electronic Nose for Identification of Lung Diseases (電子嗅覚での肺病の診断)by V. Ogorodnik, J. Kleperis, I. Taivans, N. Jurka, M. Bukovskis (Journal Latvian Journal of Physics and Technical Sciences (2008) Issue Volume 45, Number 5 参考URL:こちらをクリックしてください)
Chilean Wine Classification Using Volatile Organic Compounds Data Obtained With a Fast GC Analyzer(高速GC分析器で取得したVOCデータでのチリ・ワインの分類)by Beltran, N.H., Duarte-Mermoud, M.A., Soto Vicencio, V.A., Salah, S.A., Bustos, M.A., Electr. Eng. Dept., Univ. of Chile, Santiago (Instrumentation and Measurement, IEEE Transactions on Publication Date: Nov. 2008 Volume: 57, Issue: 11, page(s): 2421-2436 参考URL:こちらをクリックしてください)
Rapid determination of floral aroma compounds of lilac blossom by fast gas chromatography combined with surface acoustic wave sensor (SAWセンサーを組み込んだ高速GCによるライラックブロッサムの花芳香化合物の高速分析)by Se Yeon Oh Hyun Du Shinc, Sung Jean Kimc and Jongki Honga, , College of Pharmacy, Kyung Hee University (Journal of Chromatography A, Volume 1183, Issues 1-2, 7 March 2008, p. 170-178 ) 参考URL:こちらをクリックしてください)
Application and exploration of fast gas chromatography-surface acoustic wave sensor to the analysis of thymus species (GC/SAWの応用によるシソ科のタイムの分析) by Se Yeon Oh, Jae Won Kob, Seo-Young Jeong and Jongki Hong, College of Pharmacy, Kyung Hee University (Journal of Chromatography A, Volume 1183, Issues 1-2, 7 March 2008, Pages 170-178 参考URL:こちらをクリックしてください)
Physicochemical Properties of Cucumis Melo Var. Inodorus (Honeydew Melon) Seed and Seed Oil(ハミウリの種と種子油の物理化学的性質)by N.A.M. Yanty, O.M. Lai, A. Osman, K. Long and H.M. Ghazali (Journal of Food Lipids, Volume 15 Issue 1, Pages 42 - 55 5 Feb 2008 参考URL:こちらをクリックしてください)
Intelligent Pest Monitoring: a new paradigm for crop protection(高度な害虫監視:作物保護のための新しいパラダイム) by Saber Miresmailli, University of British Columbia, Faculty of Land and Food Systems (The 2008 ESA Annual Meeting, November 16-19, 2008 参考URL:こちらをクリックしてください)
Development of a Novel Odor Measurement System Using Gas Chromatography with Surface Acoustic Wave Sensor (GCとSAWセンサーを使った新しい臭気測定システムの開発) by Edward J. Staples (Q&A Solutions) and Shekar Viswanathan (National University, San Diego, CA) (Journal of the Air & Waste Management Association, 2008 Vol. 58, p.1522–1528 参考URL:こちらをクリックしてください)
Microbial Spoilage in Foods - Instrumental Headspace Analysis for Assessment of Spoilage in Packaged and Stored Raw Salmon(食品中の微生物腐敗:ヘッドスペース分析器による包装済み保存生鮭の腐敗状態の評価) by M.C. Erickson, et al. (Center for Food Safety, University of Georgia) (ここでは、ボツリヌス菌のバイオマーカーとして、3-メチル-1-ブタノール[DB=5 KI=753]、と3-ヒドロキシ-2-ブタノン[DB=5 KI=720]が報告されている。)
2007年
Detection of apple deterioration using an electronic nose and znose(電子嗅覚とzNoseによるりんごの劣化の検知) by Changying Li, Paul Heinemann, Joseph Irudayaraj (American Society of Agricultural and Biological Engineers 2007 vol.50, no.4, p.1417-1425 参考URL:こちらをクリックしてください)

2006年
Detection of Pulmonary Infections in Cystic Fibrosis Patients Using the zNose® an Ultra-fast Gas Chromatograph(超高速ガスクロマトグラフzNose®による嚢胞性線維症患者の肺感染症の検知) by Edward J. Staples, Ph.D. and Christopher Landon, M.D.
Detection and Analysis of Volatile Organic Chemicals in Waste Water using an Electronic Nose(電子嗅覚による廃水中の揮発性有機化合物の検知と分析) by Edward J. Staples and Shekar Viswanathan
2005年
Detection of Lard Adulteration in RBD Palm Olein Using An Electronic Nose(電子嗅覚によるRBDパーム・オレインへの豚脂混入の検知)by Che Man, Y.B.; Gan, H.L.; NorAini, I.; Nazimah, S.A.H.; Tan, C.P., Food Chem. 2005, 90 (4), 829-835. 参考URL:こちらをクリックしてください)
Ultra-Fast Field Gas Chromatography for Site Characterization and Field Monitoring(汚染の現場調査・監視用超高速ガスクロ) by Michael A Marando(Book titled "Contaminated Soils, Sediments and Water Science in the Real World", Volume 9, Chapter 36, Springer US, 2005 参考URL:こちらをクリックしてください)
Detection of Apple Defects Using an Electronic Nose and zNose(電子嗅覚とzNoseでの不良りんご検知) by Changying Li, Paul Heinemann, Joseph Irudayaraj, Devin Peterson. (American Society of Agricultural and Biological Engineers ASAE Annual Meeting 2005 参考URL:こちらをクリックしてください)
Fast aroma profiling to detect invert sugar adulteration with zNose®(zNose®による蜂蜜中の転化糖混入検知のための高速アロマ・プロファイリング) by Els A. Veraverbeke, Joseph Irudayaraj, Jeroen Lammertyn (Journal of the Science of Food and Agriculture, Volume 85, Issue 2, 30 January 2005, p 243-250 参考URL:こちらをクリックしてください)
Testing the Aroma of Maple Flavored Sausage Using the zNose® (Edward Staples, EST)(zNose®によるメープルフレーバー・ソーセージのにおい測定)by Edward Staples (EST公表レポート)

2004年
Detection of Phenol in Water and Air Using the zNose® (zNose®による水中と空気中のフェノール検知)by Edward Staples (EST公表レポート 2004年8月)
Quantitative Evaluation of Perfume Fleuressence Samples using the zNose®(zNose®によるフラワーエッセンス・サンプルの定量評価)by Edward Staples(EST内部レポート 2004年7月)
Perfumers World (perfumersworld.com)のPerfumery Training Kit 26種の測定。(26種アロマ・サンプルの一つ"Fruit"に関する詳細分析は、同時掲載の論文Expanded Analysis of Fruit Fleuressenceを参照。)
Testing Natural Gas Using the zNose®(zNose®で天然ガスを測定) by Edward Staples(EST公表レポート 2004年7月22日) 
Quality Assessment of Corn Silage Using thezNose® (zNose®よるトウモロコシ・サイレージの品質評価)(EST公表レポート 2004年7月22日)(セプタ付き40mLバイアルに5gのトウモロコシを入れ、そのヘッドスペースをzNose®で捕集・測定。 酸味の原因となる乳酸や、カビや菌類から発生するMVOCの測定で、トウモロコシ・サイレージの良否評価が可能。)
Near Real Time Testing of Wine Headspace Vaports for TCA using an Ultra-High Speed Gas Chromatograph, the zNose® (zNose® によるワインのヘッドスペース気体中のトリクロロアニソルのリアルタイム測定)(EST公表レポート 2004年7月22日)
Chemical Profiling Cargo with an Ultra-High Speed Gas Chromatograph, Olfactory Images, and Virtual Chemical Sensors (Edward Staples, EST)(超高速ガス・クロマトグラフと嗅覚イメージとヴァーチャルセンサーを利用した航空貨物の化学物質プロファイリング)(第三回マイクロ・センサ・ワークショップ(2004年4月19-22日、アリゾナ州立大学;後援 米国国土安全保障省・運輸保安局・麻薬取締局)で発表。)(EST公表レポート 2004年4月21日)
zNose® technology for the classification of honey based on rapid aroma profiling(zNose®技術を利用してのアロマ物質プロファイルによる蜂蜜の分類) by Lammertyn, J; Veraverbeke, EA; Irudayaraj, J (Sens. Actuator B-Chem. 98 (1): 54-62 1-Mar 2004) (米国ペンシルベニア州立大学農業生物工学部(Dept. of Agricultural and Biological Engineering, The Pennsylvania State Univeristy)とベルギーのルーヴェン・カトリック大学ポストハーベスト技術研究所(Laboratory of Postharvest Technology, Katholieke Universiteit Leuven)研究員による発表。)
zNose® Performance Report: Detection of Common Volatile Organic Vapors Using Helium and Nitrogen Carrier Gases in Short and Long db-624 Columns (zNose®性能リポート:長短のdb-624カラムと、ヘリウムと窒素の2種類のキャリアガスを使ってのVOC検知)(EST公表レポート 2004年2月)
Testing Foam Samples(硬質ウレタンフォームの測定)(EST内部レポート2004年1月)

2003年
Methyl Isocyanate Performance Report: Standard Deviation Measurements using 0-1000ppm and 0-50ppb GC Methods (Edward Staples, EST)(イソシアン酸メチル測定での測定性能レポート:濃度0-1000ppmと0-50ppbの標準偏差測定)(2003年11月:EST内部レポート)
Real Time Chemical Process Measurements Using a Multi-port GC/SAW System (Edward Staples, EST)(マルチ・サンプリングGC/SAWシステムによる化学処理プロセスのリアルタイム測定)(2003年11月:EST公表レポート)
Analysis of Odors from Explosives using an Electronic Nose(Edward Staples, EST)(電子嗅覚システムを利用しての爆発物から発生するニオイの分析)(2003年11月:EST公表レポート)

Monitoring the storage stability of RBD palm olein using the electronic nose (H.L.Gan et al., Faculty of Food Science and Biotechnology, University Putra Malaysia.)(電子嗅覚を利用したRBDパームオレインの貯蔵安定性のモニタリング)(Food Chemistry 2003年10月20日)
内容:zNose®を使い新鮮なオイルと腐敗したオイルを分析。zNose®がRBDパームオレインの品質管理に有効であることを発表しました。

Ultra-Fast Field Gas Chromatography for Site Characterization and Field Monitoring (Michael A. Marando, M.S., GEI Consultants, Inc.)(汚染の現場調査・監視用超高速ガスクロ)
内容:The 19th Annual International Conference on Soils, Sediments and Water (University of Massachusetts, Amherst)(2003年10月20~23日) (土壌、土砂、水質に関する国際会議:マサチューセッツ大学でのzNoseユーザーによる発表論文。)(参考URL:こちらをクリックしてください。)
Chemometric Classification of Herb - Orthosiphon stamineus According to its Geographical Origin Using Virtual Chemical Sensor Based Upon Fast GC(高速ガスクロ・バーチャル・センサーを使用してのシソ科クミスクチンの産地別ケモメトリック分類)(Chew Oon Sim, Universiti Sains Malaysia, etc.)(MDPI (Molecular Diversity Preservation International) Sensors 2003年10月31日)
zNose®を使ってのシソ科クミスクチンというハーブのアロマ分析。本論文は The 1st International Meeting On Microsensors & Microsystems, National Cheng Kung University, Taiwan, 12-14 January 2003で発表されたものです。
Detecting Chemical Vapors for Explosives using a Ultra-High Speed Gas Chromatograph (超高速ガスクロを使用しての爆発物の揮発性化学物質検知)by Edward Staples (NATO Advanced Research Workshop ((Westwood Training & Conference Center, Coventry, UK) 2003年10月1~2日)
NATO主催先端研究ワークショップ で、爆発物よりの気化物質検知でzNoseが有効であることを発表しました。

2002年
Odor Chemistry of Un-derivatized Human Blood(非誘導血液におけるにおいの化学物質)(2002年12月:EST社内レポート
内容:血液中の揮発性物質とアミノ酸の標準液との比較を行ないました。
Agrobacterium-mediated transformation of Nicotiana attenuata, a model ecological expression system(ユタ州に生息するタバコ[Nicotiana Attenuata]のアグロバクテリウムを媒介とした変遷)(T. Krugel, M.Lim, K. Gase, R. Halitschke and I. Baldwin, Department of Molecular Ecology, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology)(Chemoecology 2002年11月)
Screening Plastic/Wood for TBP/TBA Contamination(プラスチックや木材における2,4,6-トリブロモフェノールTBPと2,4,6-トリブロモアニソールTBAの汚染スクリーニング)(2002年11月:EST公表レポート)
TBAとTBPはカビ臭原因物質のひとつ。TBPは殺虫剤としても使用されており、またTBAはTBPの生物代謝によっても生成される。
Tea lover's alternative approach to analyze dynamic changes of aromatic components of Chinese tea(愛飲家による中国茶アロマ成分のダイナミックな変化の分析に関するもう一つのアプローチ)(2002年9月10~15日:弊社レポート)マレーシア・クアラルンプールで開催の『第7回国際茶文化検討会』(The 7th International Tea Culture Seminar in Malaysia)での発表論文。
内容:台湾の中国茶『文山包種』を蓋碗、茶壺など煎れ方を変えて、また抽出時間を変えて、香り物質のダイナミックな変化を分析。(日本語解説はこちらをクリックしてください。)
Ultrafast sampling and analysis of plant volatiles by a hand-held miniaturised GC with pre-concentration unit: Kinetic and quantitative aspects of plant volatile produciton (前濃縮機能付き携帯小型GCによる植物の揮発性物質高速サンプリングと分析))(M.Kunert, A.Biedermann, T.Koch, W.Boland, Department of Bioorganic Chemistry, Max-Planck-Institute for Chemical Ecology)
(Journal of Separation Science Volume 25, Issue 10-11, Pages 677-684 2002年7月 参考URLはここをクリックして下さい。)
The Chemistry of Black Tea Aroma (紅茶の香りの化学:高速測定のニーズ)(2002年4月:EST社内レポート)

2001年
Fast Analysis of Odors and Fragrance (臭いと香りの高速分析)(2001年:Proctor & Gamble Corporationプロクター・アンド・ギャンブル社主催セミナー パワーポイント・データ)

2000年
The zNose®, A New Electronic Nose Using Acoustic Technology (zNose®:音響技術を使った新しい電子嗅覚)(2000年12月5日:Acoustical Society of America米国音響学会 カリフォルニア州ニューポート・ビーチ)
Detecting 2,4,6 TCA in Cork and Wine Using the zNose (zNose®によるコルクとワイン中のトリクロロアニソルの検知)(2000年9月13日:EST社内部レポート)
Real Time Characterization of Food & Beverages using an Electronic Nose with 500 Orthogonal Sensors and Vaporprint(tm) Imaging (500の連続センサーと極座標イメージを持つ電子嗅覚による食品と飲料のリアルタイムでの特徴分析)(2000年5月:Sensor Expo Conventionセンサ総合展 ネバダ州レイク・タホ)
The First Quantitatively Validated Electronic Nose for Environmental Testing of Air, Water and Soil (大気、水、土壌の環境測定に於ける最初の定量可能な電子嗅覚)(2000年3月20日:American Chemical Society米国化学学会 カリフォルニア州サンフランシスコ)
Testing Foam Samples(硬質ウレタンフォームの測定)(2000年1月25日:EST内部レポート 現地会議 カリフォルニア州ラスベガス湖)

1999年
Electronic Nose Simulation of Olfactory Response Containing 500 Orthogonal Sensors in 10 seconds (500の連続センサーを搭載する電子嗅覚による10秒内での臭覚応答シミュレーション)(1999年10月18-21日:IEEE Ultrasonics Symposium米国電気電子学会・超音波学シンポジウム カリフォルニア州レイク・タホ)
Detection of Explosives in Soil and Water with an Electronic Nose (電子嗅覚を利用しての土壌と水中の爆発物検知)(1999年10月5-7日:American Chemical Society Meeting米国化学学会 カリフォルニア州オンタリオ市)
Development of A Novel Electronic Nose As An Environmental Tool (環境測定用ツールとしての新しい電子嗅覚の開発)(1999年6月21-23日:Air & Waste Management Association大気廃棄物管理協会 ミズーリ州セントルイス)
Rapid identification of nerve agents Sarin (GB) and Soman (GD) with the use of a field-portable GC/SAW vapor detector and liquid desorption fron-end device(携帯型GC/SAW気体検出と溶媒抽出を利用した神経ガス、サリンとソマンの高速識別)by Dudley Williams and George Pappas(Field Analytical Chemistry & Technology, Vol2, Issue 1, Pages 45-53)

1998年
Dioxin/Furan Detection and Analysis Using a SAW Based Electronic Nose (SAW電子嗅覚によるダイオキシンとフランの検知と分析)(1998年10月6日:Ultrasonics 98 仙台市)
Screening for Dioxin/Furan Using a Fast GC and SAW Detector (高速GCとSAWセンサーによるダイオキシンとフランのスクリーニング)(1998年9月:Dioxin 98 スウェーデン・ストックホルム)
Real Time Environmental Screening of Air, Water and Soil Matrices Using a Novel Field Portable GC/SAW System (新開発のフィールド用ポータブル型GC/SAWシステムによる大気、水、土壌のリアルタイム環境スクリーニング)(1998年4月8-10日:Environmental Strategies for the 21st Century, Asia Pacific Conference21世紀の環境戦略・アジア太平洋会議 シンガポール)
Nerve Gas Detection Using A SAW/GC (SAW/GCによる神経ガス検知)(1998年3月16日:EST社内部レポート)
Rapid Screening for Polychlorinated Biphenyls and 2,3,7,8 Dioxin in Soil and Flyash Using a SAW/GC(SAW/GCによる土壌と飛散灰中のポリ塩化ビフェニールと2,3,7,8ダイオキシンに関する高速スクリーニング) (1998年1月21日:EST社レポート

1997年
Use of A SAW Detector Incorporated Into A Field Portable Rapid GC To Detect Chlorinated Hydrocarbons From DNAPL Contaminated Ground Water (フィールド測定用小型GCに搭載のSAWセンサーによる重量非水相液体汚染地下水からの 塩素化炭化水素の検知)(1997年1月29-31日:Fifth Symposium on Field Screening Methods For Hazardous Wastes and Toxic Chemicals 第五回有害廃棄物・化学物質のフィールド・スクリーニング法に関するシンポジウム ネバダ州ラスベガス)

1996年
Total Petroleum Hydrocarbon Analysis (TPH-g) Using A SAW/GC: Real-Time Analytical Data for Environmental Clean-Up Operations (SAW/GCでの総石油系炭化水素分析)(1996年10月20日:U.S. EPA Region IX Technology Symposium米国環境保護庁 カリフォルニア州パロアルト)
Innovative Field Portable, Rapid Site Characterization and Monitoring System (革新的なポータブル型現地調査用高速特性・監視システム)(1996年6月26-30日:Air & Water Management Association International Conference大気廃棄物管理協会・国際会議 テネシー州ナッシュビル)
A Portable SAW/GC Non-Intrusive Inspection System (ポータブル型SAW/GC非侵襲的検査システム)US Army, Non-Intrusive Inspection Development, Evaluation, and Transition Management Structure

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